7 Ekim 2009 Çarşamba

evlilik yıldönümü,istirahat,erken doğummmmm

Çok himal ediyorum blogumu farkındayım ama oluyor ne yapayım.hep bir yerlerden bi şeyler çıkıyor.resimler biraz baştan aşağı oldu ama olsun.bayramdan başlayayım.
benim eşim plaj ve bar işlettiği için bizim bayramımız seyranımız olmuyor.zaten akrabalarımızın çoğuda izmir ve ankarada olunca bze bayram gibide gelmiyor hiç bir zaman ucundan bucağından bazen yakalıyoruz bayram sevincini.
bayramda önce kayınvalidemlerde kahvaltı yaptık sonrada annemlere geçtik.kısaca bayramlaştıktan sonra eşim işine döndü bende annemlerde kaldım. ikinci gün yine eşim olmadan kayınpederim bizim yaylaya gezmeye götürdü.güzeldi aslında dönüşte vadide yemem yedik,biraz iidik tabii güneş batınca.
burası annemlerin bahçesi.....





burasıda yayla mağara 20 mt.yerin aşağısı.zorda olsa indim çıktım merakımdan.

Gelelim geçen çarşamba olan doktor kontrolümüze.eşim işi gereği yetişemedi ben kardeşim annem gittik.son zamanlarda yani en son drç kontrolünden sonra benim yürümem zorlaşmaya başlamıştı.ama ben normalde her hamile böyle olur diye düşündüm kendimce.Dr gittiğimizde şikayetim olup olmadığınız sordudoktorumuz.bende yürümem zorlaştı dedim.gel bakalım bebek nasıldedi ultrasonda.yatar yatmaz ultrasonda bebeğin kafasının rahime çok yaklaştığını fark etti doktor.normalde geçenki kontrolde rahim açıklığını ultrasonla ölçmüştü ama bu sefer bebeğin kafasından dolayı ölçemedi.normalde bu kadar aşağıda olmaması gerektiğini söyledi.
yüzünü göremiyceyekmiyiz dedim.bebek hazneye yerleşmiş dönmüyor dedi.
başka bir usg ile rahim içi muayene yapacağız dedi.o usg de ise rahimin normal olması gereken 3 cm. açıklığın bende 2 cm. geldiğini gördü.ben iyice panikl oldum .ama dr.bendende heycanladı.
Sonrasında el ile muayenede bebeğin kafasını hissedince gerçekten çok ciddi durumdasın ve yataktan kalkmamak üzere 1 ay istirahat dedi.Normalinde bu kadar aşğıda olmaması gerekiyormuş.Ama bizim bebeğimiz hem erken döndüğğünden hemde galiba stresten çabuk çıkmak istiyormuş.
Dr. öyle söyleyince aldı beni bir korku.lavabı dışından yataktan kalkmam gerekliymiş.yine bir sürü kasılma önleyici ilaç.sandozlar ve bebek erken doğum riskine karşı 4 adet bebeğin akciğerinin gelişmesi için iğne.
İğnelerimiz oldum.istirahatimide elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum.şimdilik beklemedeyiz.Bazen sancı değilde sızılar geliyor.ama dr.5 dk. ara ile gelmeden doğum olmaz dedi.
bu gün yine kontrolümüz var.inşallah bebek yukarı çıkmıştır.
bu istirahatın arasında birde bizim evlilik yıldönümümüz vardı(04.10.2008).geçen sene nikahımızdan sonra yemek yediğimiz yeri tercih ettik bu senede.Tabii ben evde yattığımdan dolayı planladığım hiç bir şeyi yapamdım.

eşimde sağ olsun restauranta rezervasyon yaptırıken merdiven çıkamadığımı söylememiş.yukarıda biz hazırlanan masayı göremeden havuz başında tekrar masa hazırlnadı bize.biraz rahatsız oldu benim için ama olsun bi hatura olarak kalacak.
resimlerde çok kötü çıkmışım.tombiş bi şey.......


gece lierleyim 23 ü gösterince benden bu kadar dedim oğlumu daha fazla yoramam.zaten arabadan inip 20 mt bile yürümedim ama bizimki yine kasıklarıma vurmaya başladı.

masamızda eşimin rcasıyla 3 tane gülümüz vardı.ben sandımki oğlumuz ben ve eşim için.meğerse öyle değilmiş.bir tane düşünmüş ama çok boş gelir demiş.sonradan 3 tane yani tek olsun demiş.bunun anlamıda sen benim için teksin demekmiş.bilmiyorudm öğrendim ii oldu :))))


hele bu resimde resmen dudaklarım köfte gibi olmuş.ben fark edemiyorum yüzümün şiştiğini ama beni görenler dudaklarımın çok şiştiğini söyliyorlar.doğumdan sonra kiloları versemde dudaklar kalsa olmassssmıııı?????
işte böyle yatağa yapışmış şekilde yaşayacağız bir müddet.
bu arada unutmadan cumartesi günü abimin düğünü var.ve ben oynayamayacağım yada oynayıp düğünden sonra doğuma giderim herhalde :)))))
dr kontrolümüz inşallah iyi geçer.doktordan sonrada düğün için elbise alımı var.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

çok dikkat et kendine aman diyeyim...

Betül dedi ki...

çok dikkatli olmalısın canım..Erken doğum olabilir belki ve oğluşun bir süpriz yapabilir..ama hayırlısı olsun.Habersiz bırakma bizi.Malum meraklıyız ve haber almak istiyoruz:)
Sen şimdiden blogu böyle boşlarsan oğluşun gelince ooo iyice unutuırsun bizleri..
kolay gelsin canım..

Mutluveumutlu dedi ki...

Yazını heyecanla okudum. İnşallah herşey çok yolunda gider. Dikkat et kendine. Allah yardımcın, yardımcımız olsun canım. Habersiz bırakma bizi.

kakaolusevgi dedi ki...

Canım çok tatlı olmaya başlamışsın,oğlan güzelleştiriyor her geçen gün seni.
Çok geçmiş olsun tatlım,geçmiş olsun ki,herşey zamanında hayırlısıyla sağlıklı olsun.
Nice niceeeeeeeeeeeee dopdolu sevgi dolu senelere,bebeğinizle birlikte.
Nasıl geçmiş 1 sene ,daha dün gibi gelin oluşun,abine çok mutluluklar